El Consell de Mallorca multarà amb 150.000 euros la concessionària de la ITV si el temps d'espera és de més d'un mes

La institució insular ha aprovat les noves taxes de la inspecció, que es reduiran un 25%, malgrat que El Pi creu que només es baixaran un 10%

El Consell de Mallorca ha aprovat la modificació de la taxa reguladora de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), i permetrà a la institució multar amb 150.000 euros la concessionària del servei si el temps d'espera és de més d'un mes. El nou contracte entrarà en vigor el primer de gener del 2020 i també preveu sancions de 50.000 euros si la llista d'espera supera els 13 dies i de 100.000 si passen entre 20 i 30 dies.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha reiterat que el nou contracte permetrà reduir un 25% la despesa per cada inspecció, de manera que suposarà una reducció d'entre 10 i 15 euros en la revisió de vehicles de benzina i dièsel, que ara paguen uns 40 i 50 euros respectivament. Però El Pi ha dit que això no s'aplicarà i la rebaixa quedarà serà d'un 10%, aproximadament. Perquè, segons diuen, en passar de tarifa a taxa no s'aplica l'IVA, i només les empreses i els autònoms podran recuperar-ho a Hisenda. 

El nou acord obliga l'empresa a contractar un mínim de 21 treballadors més i facilita que s'hi incorporin discapacitats. Si no ho fa, haurà de pagar entre 200 i 350 euros diaris per cada empleat no contractat. En cas d'incomplir la plantilla mínima establerta, la sanció serà de 250 euros per cada treballador. Pel que fa a l'incompliment del temps mitjà d'inspecció, o sigui, des que el client entra fins que li donen el nou adhesiu, també es podrà sancionar.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF