Representants de les institucions balears fan un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència masclista

El Consell de Mallorca també s'ha sumat als actes per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Representants de les institucions i de la societat civil de les Illes, encapçalats per la presidenta del Govern, Francina Armengol, han fet un minut de silenci a les portes del Consolat de Mar en memòria de les víctimes de les violències masclistes.

El Consell de Mallorca s'ha sumat aquest dilluns als actes per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, amb les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot; la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ha llegit un manifest per refermar el seu compromís en la lluita contra la violència cap a les dones. "Enguany la campanya que impulsa el Consell de Mallorca per al 25-N ens convida a reaccionar davant les violències masclistes. Es posa l'accent a saber detectar la violència i no mirar cap a una altra banda. Per això, davant les violències masclistes, #Reaccionem", ha dit Cladera durant la lectura. 

Amb la lectura d'aquest manifest, el Consell de Mallorca ha refermat el seu compromís a posar fi a totes les formes de discriminació contra totes les dones i nines, impulsar mesures del pacte d'estat contra les violències masclistes, a treballar amb els altres ajuntaments i institucions a la Comissió Sectorial per una Mallorca lliure de violències masclistes, a donar suport a les associacions de dones i al moviment feminista de l'illa i a construir una Mallorca feminista i lliure de violències masclistes. 

La presidenta ha assenyalat que el manifest s'ha distribuït a tots els ajuntaments de Mallorca perquè el duguin a les respectives sessions plenàries i es llanci un missatge unitari contra les violències masclistes i el compromís de les institucions illenques. 

També aquest dilluns hi ha penjada a la façana dels edificis del Consell una bandera amb el lema 'Davant les violències masclistes, #Reaccionem'. També s'ha repartit per tots els ajuntaments, nuclis de població o llogarets perquè Mallorca s'ompli del mateix missatge. 

Durant l'acte també s'ha projectat un vídeo de la campanya del Consell de Mallorca per al 25-N d'enguany, que ha consistit en una representació teatral a diversos trajectes de tren i metro, on dues actrius simulaven una conversa quotidiana entre amigues que es troben durant un trajecte, en què els espectadors eren advertits de situacions, actituds i reaccions que fan estar alerta de situacions de violències masclistes. 

El Consell també ha organitzat de manera coordinada amb els ajuntaments altres accions perquè tots els municipis que vulguin participin en la commemoració del 25-N i tinguin a la seva disposició el material de la campanya, com el repartiment de les banderes i material de difusió i tallers i conferències a través de l'Escola Genèrica del Consell de Mallorca fins al mes de desembre.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF