El Consell Escolar reclama mesures al Govern davant el "clar retrocés de la llengua pròpia"

Demana un diagnòstic del català a les aules, verificar el compliment de la normativa i promoure la matrícula a Filologia 

El Consell Escolar de les Illes Balears ha acordat per unanimitat reclamar mesures a la Conselleria d'Educació davant el "clar retrocés de la llengua pròpia". L'òrgan representatiu de la comunitat educativa va fer palès a la resolució que va rebre els vots favorables de tots el representants que "els alumnes de Primària finalitzen els estudis sense coneixement suficient de la llengua catalana". Són dades de l'avaluació de diagnòstic de sisè d'Educació Primària 2017-2018 de l'Institut d'Avaluació de la Qualitat del Sistema educatiu, que afirma que un "45% dels alumnes tenen un nivell baix o molt baix d'expressió oral en català".

Al text, la resolució també destaca que, segons les dades de la UIB, "només un 77% de les proves de selectivitat del 2019 s'ha fet en català" i que "la Conselleria té dificultat per cobrir places de llengua i literatura catalanes".

El Consell Escolar demana fer un diagnòstic de la realitat de l'ensenyament en català a les aules; verificar el compliment als centres educatius del Decret 92/1997, de 4 de juliol; establir actuacions específiques per preparar els docents per a l'ensenyament en català amb alumnat no catalanoparlant i promoure la matrícula a Filologia Catalana i altres titulacions per poder impartir aquesta assignatura.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF