Un jove drogat agredeix un tècnic del 061

El pacient ha romput al sanitari una costella d'una coça la matinada d'aquest diumenge a Sant Antoni

Un jove drogat ha agredit un tècnic del 061 quan el servei d'emergències intentava dur-lo a un centre sanitari. Els fets han ocorregut a les 5.50 de la matinada d'aquest diumenge a Sant Antoni de Portmany (Eivissa). La Conselleria de Salut, el Servei de Salut (IB-Salut) i la gerència del 061 han condemnat aquest diumenge l'agressió. 

Al voltant de les 5.50 hores, el 061 ha rebut un avís per atendre un jove de 19 anys en estat d'agitació i pànic. En arribar al lloc indicat, el personal de la unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) s'ha trobat el jove damunt uns cotxes aparcats. L'han intentat convèncer que els deixassin atendre'l i el jove, sota els efectes dels estupefaents, no els ha fet cas. Per aquest motiu, han avisat una altra unitat de Suport Vital Avançat (SVA), la qual hi ha arribat amb la Guàrdia Civil.

Com que el jove no responia a la demanda dels sanitaris ni dels cossos de seguretat, agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil han intentat reduir-lo. Ha estat en aquest moment quan el jove ha ferit d'una forta coça el tècnic del 061, a qui ha provocat una fractura a una costella.

El Servei de Salut ha activat el protocol previst per a aquests casos i ha oferit assistència sanitària i suport jurídic i psicològic al professional afectat. Finalment, el pacient ha estat traslladat per la unitat de Suport Vital Avançat a Can Misses.

La Conselleria de Salut, l'IB-Salut i la Gerència del 061 han condemnat "enèrgicament qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic". Han recordat que, des de la reforma del Codi Penal de març de 2015, el personal del sistema sanitari públic és considerat "autoritat pública", i que davant qualsevol agressió es preveu una pena de fins a 4 anys de presó per a l'agressor. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l'aplicació de la llei.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF