Rècord de flamencs a les Salines: en compten 1.015

La població d'aquesta espècie a les Pitiüses és la més extensa de les Balears 

L'equip tècnic del Parc Natural de les Salines d'Eivissa i Formentera ha comptabilitzat, durant el mes de setembre, 1.015 exemplars de flamenc als estanys de les salines d'Eivissa. Aquesta és la xifra més alta des del 1988, quan es varen començar a registrar les poblacions d'aquesta au, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat.

Precisament és a les Pitiüses, sobretot als estanys del Cavallet i les Salines, on es concentra gran part de la població d'aquesta espècie. La població hibernant d'aquesta au a les Balears, catalogada com a interès especial en el Catàleg Nacional d'Espècies Amenaçades i inclosa al Llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial, representa el 2% del total dels exemplars de flamenc a l'Estat.

La concentració més gran d'exemplars es troba, a les zones humides de la Mediterrània, a final d'estiu, després de l'època de nidificació. Tot i que al Parc Natural de les Salines d'Eivissa i Formentera el flamenc és una au molt abundant, ni en aquest espai natural ni en altres de les Balears arriba a nidificar. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF