Societat 20/08/2013

CatalunyaCaixa planteja 2.500 acomiadaments

El banc preveu pagar 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats, el mínim legal, als afectats per l'ERO, que exclou els majors de 55 anys

Europa Press
1 min
CatalunyaCaixa ha avançat en el pla de vendre les divisions de negoci que no són estratègiques, segons dicta el rescat bancari.

BarcelonaCatalunyaCaixa ha presentat aquest dimarts al comitè d'empresa la seva proposta per al pla de reestructuració pactat amb Brussel·les a canvi de la injecció de diners públics a l'entitat, i que planteja 2.453 acomiadaments, han explicat a Europa Press fonts sindicals. Segons les mateixes fonts, l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) no afectarà als treballadors majors de 55 anys, i preveu una indemnització de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, el mínim de compensació que estableix la llei.

La direcció de l'entitat catalana també ha plantejat ajustos per a la plantilla que quedi després de l'ERO, com una reducció del 15% del sou, mobilitat geogràfica i reduccions de jornada, fet que permetria augmentar la indemnització per als acomiadats des de les 12 mensualitats previstes inicialment fins a 18.

CatalunyaCaixa preveu el tancament d'unes 450 oficines, entre les quals predominen les 300 que té fora de Catalunya i que l'entitat preveu haver-les tancat o venut al final de 2014, mentre que les aproximadament 150 restants s'ubiquen a Catalunya i preveu tancar-les en un període de temps més escalonat.

Fonts sindicals han considerat que aquesta proposta suposa una "ofensa" per a la plantilla, ja que ofereix el mínim legal, mentre que fonts de la direcció de l'entitat han assenyalat que la d'aquest dimarts ha estat una primera reunió per acostar postures i han declinat fer valoracions.

Els treballadors han explicat que l'acord amb Brussel·les preveu que la reestructuració es porti a terme fins a 2017, pel qual han criticat que es pretengui fer quan hi ha en marxa un procés de venda de l'entitat.

stats