Comença el procés d'escolarització de 0 a 3 anys del curs 2020-2021

La sol·licitud de plaça s'haurà de presentar, preferentment, de manera telemàtica

El procés d'escolarització per al curs 2020-2021 comença aquest dijous a les Balears amb els nins que iniciaran el primer cicle d'Educació Infantil (0-3 anys) i l'adscripció de l'alumnat que acaba 6è d'Infantil, 6è de Primària i 4t d'ESO i ha de continuar els seus estudis a altres centres. L'escolarització per al primer cicle de Primària és per obtenir plaça escolar a centres públics i de la xarxa complementària, segons ha detallat Educació. 

A causa de l'estat d'alarma declarat per l'emergència sanitària del covid-19, s'han modificat els processos d'escolarització del curs 2020-2021 i, de manera excepcional, la sol·licitud de plaça per a adscripció i admissió s'haurà de presentar, preferentment, de manera telemàtica, ha recordat la Conselleria. Els centres i les oficines d'escolarització resoldran per telèfon o per via telemàtica els dubtes i les dificultats que puguin sorgir.

Les famílies que no hagin pogut fer el tràmit telemàticament, que hagin de presentar documentació que no es pugui consultar telemàticament o que hagin fet el tràmit amb DNI o mòbil hauran de ser ateses presencialment.

Els usuaris només hauran de presentar als centres la documentació relativa al procés si l'Administració no la pot consultar telemàticament. Una vegada fet el tràmit, aquest s'enviarà de manera automàtica: al centre d'origen (on l'alumne encara està matriculat), en el cas de procediments d'adscripció, i al centre triat en primer lloc en el cas de procediments d'admissió.

La sol·licitud per a l'escolarització a centres de primer cicle d'Educació Infantil (0-3) es pot presentar a partir d'aquest dijous fins al 5 de juny; el sorteig de la lletra de desempat serà el 15 de juny i la publicació de les llistes provisionals el 18. El termini per presentar reclamacions serà del 19 al 23 de juny i les llistes definitives es publicaran el 3 de juliol. Per altra banda, la matrícula es formalitzarà del 6 al 17 de juliol.

Quant al procés d'adscripció per a Primària, ESO i Batxillerat, la presentació de la sol·licitud és a partir d'aquest dijous fins al 26 de maig; la publicació de llistes provisionals, el 3 de juny; les reclamacions es plantejaran del 4 a 8 de juny i les llistes definitives es publicaran l'11 de juny.

Les llistes provisionals, així com les definitives, també es podran consultar de manera telemàtica a través de la web del Servei d'Escolarització. Així mateix, les reclamacions a les llistes provisionals s'hauran de formular preferentment per mitjans telemàtics.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF