Societat 01/06/2018

Comença el procés d'admissió als cicles formatius d'FP

A l'oferta presentada el passat 3 de maig s'afegeixen el grau mitjà de Manteniment d'embarcacions d'esbarjo i el grau superior d'Estètica integral i benestar

Ara Balears
3 min
El Govern limita més l'autonomia dels centres / Cèlia Atset

PalmaS'inicia el procés per sol·licitar l'admissió als cicles formatius d'FP presencial i dual per al curs 2018-2019. La convocatòria romandrà oberta des d'aquest divendres fins al 29 de juny.

A l'oferta de formació professional per al curs 2018-2019 que es va presentar el passat 3 de maig s'afegeixen dos nous cicles: un de grau mitjà de Manteniment d'embarcacions d'esbarjo, que s'impartirà en el torn de capvespre a l'IES Juníper Serra, de Palma, i un de grau superior d'Estètica integral i benestar, que s'impartirà a l'IES Francesc de Borja Moll, també de Palma.

Pel que fa al primer cicle, les persones que n'obtenen el títol exerceixen l'activitat professional, generalment, en empreses dedicades al manteniment d'embarcacions d'esbarjo. En canvi, els titulats en Estètica integral i benestar poden treballar en el sector de les cures d'imatge personal, en el subsector de cures estètiques, en les àrees de tractaments estètics integrals, estètica hidrotermal, microimplementació de pigments, depilació avançada, massatge estètic i drenatge i assessorament de tractaments i productes cosmètics.

La sol·licitud es pot fer mitjançant dos procediments, amb el tràmit telemàtic, al qual es pot accedir des de la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat o a través del model en paper de sol·licitud d'admissió als cicles formatius de formació professional. En qualsevol cas, una vegada formalitzada la sol·licitud d'admissió, s'ha d'imprimir i, juntament amb la documentació necessària, s'ha de presentar al centre educatiu en el qual es vol cursar l'ensenyament corresponent que es demana en primer lloc.

Segons la Conselleria d'Educació i Universitat, un dels objectius destacats de l'oferta que es va presentar a principis de maig és el de consolidar els cicles incorporats des d'inici de legislatura i continuar incorporant famílies i cicles que completin l'oferta existent. En aquesta línia, enguany s'incorpora una nova família a l'oferta d'FP per al curs 2018-2019, la de Química, que fins ara no s'havia oferit a les Illes Balears. Des del curs 2016-2017 al 2018-2019 s'hauran incorporat 47 cicles, devuit dels quals són de nova implantació.

Més de 400 cicles a totes les Illes

L'oferta del nou curs comptarà amb un total de 408 cicles formatius: 88 d'FP bàsica, 193 de grau mitjà i 126 de grau superior, en totes les modalitats i règims.

Del total de cicles, catorze seran de nova implantació. En concret, quatre nous cicles d'FP bàsica (Arts gràfiques, Manteniment d'embarcacions esportives i d'esbarjo, Perruqueria i estètica i Serveis administratius), cinc de grau mitjà (Construcció, Cures auxiliars d'infermeria, Farmàcia i parafarmàcia, Manteniment d'embarcacions d'esbarjo i Sistemes microinformàtics en xarxa) i cinc de grau superior (Energies renovables, Estètica integral i benestar, Laboratori d'anàlisi i de control de qualitat, Paisatgisme i medi rural i Vitivinicultura).

Del total dels cicles formatius n'hi ha una part que es fan en la modalitat d'FP dual. Es tracta d'onze cicles diferents, dels quals sis són de grau superior (que suposen sis grups de primer) i cinc de grau mitjà (repartits en vuit grups de primer), que actualment suposen 203 places. El curs 2018-2019 s'afegeix una nova família professional a l'oferta d'FP dual, la d'Indústries Alimentàries, ja que l'IES Felanitx oferirà per primera vegada el cicle de grau superior de Vitivinicultura. D'aquesta manera s'aconsegueix que l'FP dual s'imparteixi en cicles de vuit famílies professionals. Les que ja s'ofereixen actualment són: Administració i gestió, Electricitat i electrònica, Hoteleria i turisme, Informàtica i comunicacions, Transport i manteniment de vehicles, Agrària i Comerç i màrqueting.

Els cicles formatius de grau mitjà són ensenyaments cofinançats pel Fons Social Europeu (FSE), en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020, i els de formació professional bàsica estan cofinançats en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació de l'FSE 2014-2020.

stats