L'Audiència jutjarà 11 dels traficants que varen perdre més de 100 quilos de cocaïna a les costes de les Balears

La fiscalia reclama per als processats penes que sumen 88 anys i dos mesos

L'Audiència de Palma jutjarà aquest dilluns 11 integrants d'una banda que traficava amb cocaïna a València i Menorca, i que el 2016 va perdre a la mar gairebé 110 quilos d'aquesta substància repartits en nombrosos paquets que varen acabar arribant a les costes de les Balears arrossegats pel corrent. 

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, que reclama per als  processats penes  que sumen 88 anys i dos mesos, a final de febrer del 2016 la droga, amb gairebé 140 quilos de pes total, va ser llançada a la mar enfront de les costes de València pels proveïdors originals, que havien equipat els paquets amb dispositius de localització GPS perquè els seus destinataris poguessin seguir-los i recuperar-los.

Però els emissors varen fallar i des d'abril fins al maig varen arribar al litoral de Formentera, Mallorca i Menorca fardells amb diferents quantitats de cocaïna, que en varen acabar sumant, en total, gairebé 110 quilos, amb un valor al mercat il·legal d'estupefaents proper als 16,5 milions d'euros, d'acord amb els càlculs de l'acusació pública.

A més, els investigadors que varen seguir l'activitat dels integrants del grup, set homes i quatre dones, espanyols i colombians, varen comprovar que es dedicaven al tràfic al detall de cocaïna i altres drogues a València i en municipis d'aquesta província, com ara Xirivella.

Segons el fiscal, tenien establerta així mateix una xarxa de transport de cocaïna per via marítima i aèria fins a  l'illa  de Menorca, on venien la droga a consumidors.

El ministeri públic considera que aquestes activitats són constitutives de delictes contra la salut pública en diferents graus per part dels 11 acusats i que vuit d'ells són també autors de sengles delictes de pertinença a grup criminal.

Les penes sol·licitades per la fiscalia van dels dos anys i  mig   als 11 anys  de presó que demana per als suposats capitosts de la xarxa, que s'enfronten a més a peticions de multa de gairebé 66 milions d'euros.

El judici se celebrarà davant la secció segona de l'Audiència de Palma i està previst que es perllongui des del dilluns fins a divendres.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF