Comença el curs per als 174 alumnes del Conservatori Superior de les Balears

Una de les novetats és la reorganització de l’assignatura d’Orquestra, que torna al model de director convidat

El Conservatori Superior de Música de les Balears (CSMIB) ha donat el tret de sortida aquest dimarts al primer 'stage' del curs 2019-2020, que va començar el 23 de setembre per a 174 alumnes i 84 professors titulars, interins i associats.

El director general de Formació Professional i Estudis Artístics Superiors, Antoni Baos, acompanyat pel director del Conservatori, Ramon Porter, ha presentat el primer 'stage' de l'orquestra simfònica del Conservatori, segons ha informat la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca en un comunicat. Una de les novetats del curs és la reorganització de l’assignatura d’Orquestra, que torna al model de director convidat. 

Un dels aspectes més atractius per a l'alumnat del Conservatori és l'oportunitat de viure l'experiència de formar part de l'orquestra simfònica del CSMIB. Durant aquests períodes acadèmics, els estudiants aborden les grans obres del repertori simfònic. Cada 'stage' acaba amb un concert públic, on els alumnes comparteixen escenari amb directors i solistes professionals. El departament de Jazz i Música Moderna també fa servir aquest format, en què la big band del Conservatori Superior de Música és la protagonista.

El primer 'stage' del curs culminarà aquest dissabte amb un concert gratuït al Conservatori, sota la direcció del Felipe Aguirre. En aquesta ocasió, les obres seran el 'Concert per a saxòfon i orquestra' de Tomasi, interpretat pel professor titular de saxòfon del CSMIB, Rodrigo Vila, i la '5a simfonia' de Tchaikovsky.

Les entrades per assistir al concert es podran recollir fins al divendres, en horari de 8 a 15 h, a la consergeria del Conservatori. Es preveu que es facin dos 'stage' més durant el curs.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF