Col·legis, instituts i sindicats, en contra de l'ampliació de les tutories a la fase 3

Les associacions de directors de Primària i Secundària i els representants sindicals se senten menyspreats per part de la Conselleria d'Educació

Els sindicats de les Illes ja es varen manifestar en contra de tornar als centres educatius abans del mes setembre i ara mostren el seu rebuig a l'anunci del conseller d'Educació Martí March d'ampliar les tutories presencials a la fase 3 . Els representants de les associacions de directors de Primària (Adipma) i Secundària (Adesma) també s'han mostrat contraris a l'anunci fet per March i tant els sindicats com les entitats que representen els equips directius dels centres educatius han expressat que no se senten escoltats per la Conselleria d'Educació i que s'assabenten dels canvis pels mitjans de comunicació.

Les escoletes públiques obriran a la fase 3 i les tutories s'ampliaran a més cursos

"Ens sentim decebuts i menyspreats", ha assenyalat Joan Ramon Xamena, portaveu d'Adesma, en relació amb l'ampliació de les tutories en declaracions a l'ARA Balears. "És una bogeria. Ens estam plantejant deixar de participar en les reunions de la Conselleria. Un dia diuen blanc i l'altre, negre. Estan tots els mestres molt estressats", afirma Joana Maria Mas, portaveu d'Adipma. 

Cosme Orell, portaveu de l'STEI, també ha manifestat el malestar que li han traslladat els docents i ha reclamat que "deixen que el curs acabi com està". Per la seva banda, ANPE, en un comunicat, ha remarcat que el conseller "va assumir i defensar davant la Conferència Sectorial d’Educació finalitzar el curs de manera telemàtica i centrar els esforços en el curs vinent".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF