El Col·legi de Metges de les Balears denunciarà els professionals que prescriguin diòxid de clor per tractar el covid-19

El COMIB diu que aquest producte no té base científica ni ha estat avaluat per cap autoritat sanitària que en garanteixi la seguretat i eficàcia

El Col·legi de Metges de les Illes Balears ha advertit en un comunicat que denunciarà els professionals que prescriguin diòxid de clor per tractar el covid-19, "perquè atempta contra el dret a la salut dels ciutadans". Alerta que aquest compost "posa en perill la salut dels pacients amb coronavirus" i que no està aprovat per les autoritats sanitàries i "no té cap base científica".

El COMIB ha decidit fer pública aquesta advertència arran de les "reiterades informacions aparegudes en mitjans de comunicació de les Balears que recullen els testimonis de pacients i algun professional mèdic que afirmen haver experimentat resultats positius" després de prendre aquest producte per tractar el coronavirus.

La institució mèdica recorda que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris assegura que no existeix cap prova científica que avali les propietats de la substància, i adverteix que "els productes no s'han sotmès a cap avaluació per part de les autoritats competents que en garanteixi la seguretat i eficàcia".

D'altra banda, el COMIB fa referència a un informe recent de l'Observatori de la Prescripció de l'Organització Mèdica Col·legial que afirma que "el compost de diòxid de clor posa en perill la salut del pacient i, per això, se'n desaconsella l'ús amb la finalitat de tractar i eliminar el coronavirus".

No hi ha manera de fer net amb el diòxid de clor

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF