El Col·legi de Metges de Balears es personarà com a acusació després de l'agressió als dos metges de Son Espases

"L'agressió a un professional de la medicina trenca la confiança necessària per garantir una assistència sanitària adequada", ha advertit el Comib

El Col·legi de Metges de les Illes Balears (Comib) ha condemnat l'agressió soferta per dos metges a l'hospital de Son Espases i ha anunciat que es personarà com a acusació particular davant aquest nou cas de violència contra personal sanitari.

L'entitat col·legial ha qualificat de "fet totalment reprovable" l'agressió a dos metges, que per sort varen poder fugir i refugiar-se de l'agressor fins que arribà la Policia Nacional.

Els dos professionals varen ser atacats quan tots dos es varen negar a prescriure més quantitat d'una medicació que ja havien donat a un pacient. Aquest va reaccionar amb violència i els llançà un aparell electrocardiògraf. Els metges varen haver de fugir per evitar ser agredits físicament i varen refugiar-se fins que arribaren les forces de seguretat.

La institució col·legial es personarà com a acusació particular en aquest cas, en defensa dels professionals atacats, i els oferirà el seu suport a través de l'Observatori d'Agressions del Col·legi de Metges, que recollirà aquesta nova agressió i efectuarà un seguiment del cas, com fa habitualment quan té coneixement d'actes violents contra professionals mèdics.

"L'agressió a un professional de la medicina trenca la confiança necessària per garantir una assistència sanitària adequada", ha advertit el Col·legi de Metges, que intervé en aquests casos per intentar evitar que aquests successos violents es tornin a repetir.

Un pacient intenta agredir dos metges de Son Espases amb un electrocardiògraf

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF