El Col·legi d'Arquitectes demana una solució urgent per a l'edifici de Gesa

El president, Nacho Salas, proposa diverses opcions d'ús tant per a l'edifici com per a la zona

El Col·legi Oficial d'Arquitectes demana celeritat a l'Administració per resoldre la situació actual de l'edifici de Gesa. El president, Nacho Salas, considera que "no pot ser que estiguem com fa deu anys, amb un edifici abandonat que es va degradant, i sembla que la situació es pot allargar deu anys més" i insta a un acord urgent entre el propietari, Endesa, i l'Ajuntament de Palma.

Salas diu que hi ha diverses solucions per a aquesta situació de bloqueig: "Ja sabem que el propietari vol un rendiment econòmic i l'Administració vol un rendiment per a la ciutat, però de solucions n'hi ha moltes", des de cedir metres quadrats a un altre lloc de la ciutat com a compensació fins a construir un edifici emblemàtic al costat del bé catalogat, que és una de les obres més representatives de l'arquitecte Josep Ferragut.

Des del Col·legi assenyalen que a l'edifici de Gesa "se li pot treure molt de profit" i s'inclinen cap a un projecte d'usos mesclats: "Administratiu, turístic, residencial... que tingui usos combinats és la millor opció perquè si hi traslladen departaments del Consell Insular o de l'Ajuntament, a les t15 h quedarà aturat i aquella zona quedarà abandonada". 

Salas ha recordat que fa temps es va plantejar la possibilitat de fer uns edificis baixos alineats amb el carrer de Joan Maragall per no afectar la zona verda. "Hi ha moltes opcions, el que demanam és que s'estudiïn i que s'arribi a un acord com més aviat millor".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF