Publicitat
Publicitat

Coca-Cola Iberian Partners es fusiona amb les embotelladores europees

La catalana Sol Daurella assumirà la presidència del consell de la nova companyia, que cotitzarà a Madrid, Amsterdam i Nova York

L'embotelladora espanyola Coca-Cola Iberian Partners ha fet pública aquest dijous l a fusió definitiva de la companyia amb dos embotelladors europeus per crear Coca-Cola European Partners, la major embotelladora independent de la multinacional a nivell mundial en termes d'ingressos, segons ha anunciat la companyia espanyola en un comunicat. La catalana Sol Daurella assumirà la presidència del consell d'administració de la nova companyia, que cotitzarà a Madrid, Amsterdam i Nova York.

En concret, els embotelladors que es fusionen en aquesta operación són: Coca-Cola Iberian Partners, l'alemanya Coca-Cola Erfrischungsgetränke i Coca-Cola Enterprises, que opera a l'Europa occidental tot i tenir seu a Atlanta.

L'objectiu amb aquesta fusió és aconseguir estalviar entre 350 i 375 milions de dòlars en els tres primers anys de l'operació. L'embotellador únic a Espanya, que facturarà l'impost de societats a l'Estat espanyol, controlarà el 34% de la nova companyia, mentre que els accionista de Coca-Cola Enterprises tindran una participació del 48% i The Coca-Cola Company el 18%.

Així doncs, Coca-Cola Iberian Partners, el sisè embotellador més gran de la multinacional de refrescos del món es converteix en el seu "soci estratègic" .

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF