Ciutadella lamenta l'absència de policies locals d'altres pobles per reforçar Sant Joan

L'Ajuntament assegura que es cobrirà, de mitjana, el 56% corresponent als objectius ordinaris i al Pla Director de Seguretat 

L'Ajuntament de Ciutadella ha lamentat públicament la manca d'acord entre els consistoris de l'illa i l'Agrupació Sindical de Policies Locals de Menorca, una manca d'entesa que es traduirà en una absència rellevant d'efectius amb vista a la celebració de les festes de Sant Joan, i com a conseqüència del compliment del Pla Director de Seguretat. En qualsevol cas, el consistori assegura que es cobrirà, de mitjana, el 56% corresponent als objectius ordinaris i al pla. A més, la institució destaca que els reforços de la Policia Local són voluntaris i no obligatoris, ja que són els mateixos efectius els qui han de manifestar la seva voluntat de participar-hi. 

D'altra banda, l'Administració local considera que les festes de Sant Joan 2019 experimentaran millores en matèria de seguretat que representaran un avenç significatiu. En aquest sentit, l'Ajuntament de Ciutadella explica que per primer cop des de la seva implantació, s'ha aconseguit la participació del 100% d'efectius de seguretat privada i d'auxiliars de servei que estableix el Pla Director de Seguretat, així com les càmeres de comptatge que en temps real aniran informant de l'aforament en aquells punts on es preveu més afluència de visitants, com el Caragol del Born o els Jocs del Pla.

Les festes de Sant Joan també comptaran amb la presència de la totalitat d'efectius de la Creu Roja, els membres de voluntaris de Protecció Civil, quatre policies tutors de Mallorca, un 10% més d'efectius de la Policia Nacional, a més dels voluntaris de Sant Joan que, ara per ara, són 36. Finalment, l'Ajuntament de Ciutadella ha fet una crida a celebrar les festes amb responsabilitat, respectant el protocol i la tradició que gira al voltant de les festes més multitudinàries que es duen a terme a Menorca. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF