Ciutadella estrena el nou centre especialitzat en les demències dels pacients

L'equipament comptarà amb una infermera, un terapeuta ocupacional, una psicòloga i un auxiliar d'infermeria i s'hi faran 4 tallers diaris d'unes 12 places cada un 

Ciutadella està d'enhorabona. A partir d'aquest dimarts entrarà en funcionament el nou centre de promoció de l'autonomia per a malalts d'Alzheimer i altres trastorns cognitius del municipi. Una reivindicació històrica i que durant l'anterior legislatura es va paralitzar perquè el Partit Popular considerà que no hi havia demanda per tirar endavant la iniciativa. El nou equipament obrirà de 8 a 20 h i s'hi duran a terme activitats educatives i d'estimulació a través del treball directe amb els usuaris i les seves famílies. 

El centre d'Alzheimer acollirà aquelles persones de més de 55 anys que pateixen dificultats de memòria o han estat diagnosticades de demència en fase lleu i moderada, que mantinguin un elevat grau d'autonomia, una situació funcional acceptable i sense alteracions greus de conducta. L'Ajuntament de Ciutadella calcula que al voltant d'unes 1.936 persones pateixen aquesta patologia. L'equipament comptarà amb una infermera, un terapeuta ocupacional, una psicòloga i un auxiliar d'infermeria. De moment, el centre farà 4 tallers diaris d'unes 12 places cada un.  

Així, Ciutadella tindrà a partir d'aquest dimarts el primer centre especialitzat en demències i que ofereix alternatives de suport familiar i seguiment de l'usuari a domicili. Es treballarà l'estimulació cognitiva, l'orientació a la realitat, la gimnàstica adaptada, la mobilitat funcional, escola de salut, laborteràpia, musicoteràpia, tècniques de relaxació, sortides culturals, oci i temps lliure. Les despeses del centre seran assumides per l'Ajuntament de Ciutadella i el Consell Insular de Menorca, que s'ha compromès a destinar-hi 225.000 euros per al manteniment fins a final de l'any 2019.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF