QUÈ ES COU?
Societat 13/03/2020

Cittadella Restaurant: innovació i nova cuina menorquina

Un espai que reuneix gastronomia, copes i molt bon ambient

Bep Al·lès
3 min
Cittadella Restaurant: innovació               i nova cuina menorquina

CiutadellaEl cap de setmana passat vaig visitar el Cittadella Restaurant, una de les assignatures que tenia pendents, per conèixer i tastar la cuina que s’hi elabora i de la qual som seguidor a xarxes com Instagram, on Fabio da Silva, sota l’àlies @malditococinero, ens ofereix propostes suggeridores que conviden a tastar la nova cuina d’aquest projecte engegat el 2017 per un equip jove que lidera Dioni Gelabert Moll.

Situat al costat del Bastió de sa Font, on abans hi havia la pizzeria Oristano, el Cittadella és un espai que reuneix gastronomia, copes i molt bon ambient, especialment a l’estiu amb les seves dues terrasses, la situada a peu de carrer i la del primer pis, amb vistes al canal dels Horts i al pla de Sant Joan. Disposa al seu interior de diferents sales que permeten també reserves de menjars per a grups.

Gastronomia menorquina i internacional

Però el que en destaca és la cuina d’autor, ben elaborada i innovadora, que sap fusionar la gastronomia menorquina amb la internacional amb plats atractius a la vista i al paladar, en què destaquen les coccions a la brasa i al forn de llenya. Gelabert i Da Silva aposten pel producte local, com les verdures o la carn de vedella menorquina, entre d’altres.

Vam tastar el menú del cap de setmana, que ofereix els migdies a 18,50 euros, sense beguda, i que inclou a escollir entre tres primers, tres segons i dues postres. La novetat és que enguany obriran també els migdies amb vista a l’estiu.

De primer, vam tastar una ensalada Cèsar invertida, amb una bona presentació al plat, en què destacaven dues generoses porcions de pollastre farcides de sobrassada de Menorca, a més de les verdures, cubs de pa fregit i la característica salsa Cèsar. També magnífic el risotto amb cruixent de bacó i pipes, que presentava un punt exacte de cocció de l’arròs arbori.

Per als segons, vam degustar un entrecot de vedella de Menorca a la brasa de llenya d’ullastre amb allioli i patates al forn i una espectacular broqueta de tonyina vermella amanida amb salsa teriyaki damunt un llit de cuscús de verdures amb maonesa de wasabi, que fusionava perfectament la cuina oriental amb l’asiàtica, la magribina amb la japonesa.

De postres, un brownie amb gelat de banoffee i un milfulls de mascarpone amb maduixes cuites amb gelat de roses van arrodonir el dinar, que vam maridar amb un vi orgànic de la DO Ribera del Duero, el ‘Ser vivo y natural’ elaborat de manera natural amb ull de llebre d’agricultura ecològica.

És en el menú del dia on Fabio da Silva treu la seva creativitat i presenta les propostes més innovadores, mentre que a la carta hi trobareu des de cuina d’autor fins als plats clàssics, tapes -val la pena deixar-se seduir per les tapes-, plats de cuina menorquina i les propostes de temporada. També vam poder veure com funcionava el forn de llenya, d’on surten les pizzes, amb renom a Ciutadella, fetes amb massa mare. A més de les clàssiques, el restaurant presenta un bon ventall de pizzes d’autor o gourmet. Del forn, cal destacar-ne també les carns de porcella i d’anyell, especialment la porcella cuita a baixa temperatura.

Menció a banda mereix també el seu servei, totalment correcte i professional. Ho vam notar en el servei del vi, que es va executar totalment correcte, sols li va mancar deixar el tap a l’hoste, però totes les passes de mostrar el vi, obrir, olorar el tap i decantar per tastar, executades a la perfecció.

Però l’experiència gastronòmica del Cittadella no acaba amb les postres, sinó que hi ha una interessant proposta de copes i cocteleria que conviden a la sobretaula, especialment quan es pot gaudir de les seves terrasses.

Hem quedat més que satisfets d’aquesta primera experiència amb la cuina de Fabio da Silva al Cittadella, i del bon equip que lidera el propietari del local, Dioni Gelabert Moll. Segur que hi tornarem.

stats