Publicitat
Publicitat

El Círculo de Empresarios demana rebaixar el salari mínim a persones sense formació

La presidenta de la institució, Mónica Oriol, ho justifica dient que "a la gent diferent se l'ha de tractar diferent"

"S'ha de donar un tracte desigual a la formació desigual". Aquestes han estat les paraules de la presidenta del Círculo de Empresarios, Mónica Oriol, que ha plantejat avui rebaixar el salari mínim interprofessional (SMI) a les persones que no tenen formació. 

En un esmorzar informatiu organitzat al Club Internacional de Premsa, Oriol ha dit que es tracta de "treure els 'ni-ni' –joves que ni estudien ni treballen– dels llimbs en què viuen" i ha demanat que aquest salari mínim "només s'apliqui a partir dels que tinguin qualificacions o hagin fet formació dual".

Oriol ha criticat l'actual sistema de protecció de desocupació i ha assegurat que a Espanya "ningú accepta un treball si té per davant dos anys de prestació". En la seva opinió, el sistema "va en contra de la motivació en comptes d'estimular" i actualment hi ha un milió de persones "amb zero qualificació" i un salari mínim "i t'obliguen a pagar-los encara que no valguin per a res".

La presidenta també aposta per "una segona reforma laboral" que aproximi els costos dels acomiadaments a la mitjana europea, que és de 18 dies per any treballat. Oriol ha lamentat que la reforma laboral del 2012 hagi rebaixat el cost només de 45 a 33 dies. Segons la presidenta, un cop es fa un reforma s'hauria d'apostar per "col·locar Espanya al capdavant i no seguir a la cua d'Europa".

L'actual marc regulatori és, segons Oriol, el responsable de la mort de moltes empreses. Segons la presidenta, si una empresa fa un contracte indefinit i es queda sense demanda, "a sobre està obligada a pagar 33 dies als treballadors", és a dir, "que li va malament i ha de posar la mà a la caixa i treure diners per a indemnitzacions".

Per últim, Oriol ha denunciat que Espanya sigui avui un país "que no permet que floreixin les iniciatives i que posa pegues a tot". Ho ha dit, especialment, pel que fa a la concessió de llicències. "En el moment en què es dóna a funcionaris i buròcrates poder sobre la concessió de llicències, s'està donant el poder que t'hagin de fer un favor", ha apuntat la presidenta del Círculo, que veu la política espanyola "lenta en lleis i amb lleis de mala qualitat".


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF