A la meitat dels ciutadans de Balears amb VIH els diagnostiquen tard

La Conselleria de Salut i Consum subratlla la importància de fer-se les proves amb rapidesa

Cinc de cada deu persones de Balears contagiades pel virus del VIH són diagnosticades amb retard. D'aquí la importància de fer-se les proves amb rapidesa, ha subratllat la Conselleria de Salut i Consum del Govern.

Des de l'any 2003, a les Balears s'han diagnosticat 2.300 persones infectades per VIH, segons dades d'aquest departament autonòmic. Fins a cinc de cada deu persones han estat diagnosticades amb retard, quan la malaltia ja es trobava en un estat avançat, fet que impedeix que rebin un tractament adequat.

Amb motiu del Dia internacional de la prova del VIH, la Conselleria de Salut s'ha adherit a la campanya del'ONUSida 90-90-90  per detectar i tractar de manera precoç el VIH. Aquesta campanya pretén que el 2020 les persones afectades siguin coneixedores de la seva situació i que rebin un tractament adequat.

Segons els responsables de la Coordinació Autonòmica de la Sida i la Sexualitat, la prova del VIH permet conèixer si una persona està infectada pel virus, la qual cosa possibilita que es beneficiï tan aviat com sigui del tractament i pugui gaudir d'una bona qualitat de vida, a més de prendre mesures per no transmetre la infecció.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF