L'Armada espanyola i el Servei Aeri de Rescat se sumen al dispositiu de recerca de l'avioneta desapareguda

El germà del pilot demana ajuda ciutadana i "que la gent estigui més atenta"

Continua un gran dispositiu de recerca per terra, mar i aire de l'avioneta antiincendis desapareguda aquest dimarts quan sobrevolava el nucli costaner de Pollença. L'Armada espanyola se suma ara a l'operatiu amb dos vaixells especialitzats, tal com ha anunciat a través del seu perfil de Twitter:

La recerca també ha centrat els esforços en els mitjans aeris, ja que se sospita que podria haver-se estavellat a la mar. El servei d'emergències 112 a les Illes Balears va explicar aquest dimecres en un tuit que dues aeronaus del Servei Aeri de Rescat (SAR) s'havien desplaçat des de la Península fins a Mallorca per ajudar en la investigació: 

El director general d'Emergències, Pere Perelló, ja va informar aquest dimecres que havien demanat a la Delegació del govern que s'activàs un vaixell de l'Armada per si l'avioneta és dins la mar a certa profunditat. Així mateix, va explicar que tenien sis agrupacions activades de Protecció Civil, policies locals i que, "en principi, els esforços estan dirigits a la mar, perquè és una possibilitat que té molta força en aquests moments".

El germà del pilot de l'avioneta desapareguda, Noel Alfaro, va voler enviar un missatge d'esperança aquest dimecres en una compareixença davant els mitjans de comunicació. Alfaro va demanar "un esforç d'atenció" a la ciutadania, ja que el seu germà pot trobar-se "en un punt més aïllat de l'illa i ferit".

"Necessitam que la gent estigui més atenta", va dir, i va recordar que qualsevol informació és positiva per a la investigació. Per ajudar, és millor fer-ho per terra o per mar, però no agafant una avioneta o un dron, hi va insistir.

"S'està fent tot el que és possible damunt el terreny", va afegir, després d'haver col·laborat durant tot el dia amb l'operatiu de recerca. Finalment, va afirmar que el que ha succeït és un risc de la professió del seu germà i que, per això, "no hi ha culpables". "Tenim 24 hores més; quan fa més de 48 hores, ja és difícil trobar algú viu", va reconèixer.

L'avioneta desapareguda és una Air Tractor AT802 de color groc. Hi anava un ocupant de 46 anys i natural de Huelva, que fa cinc anys que fa feina Mallorca. El radar va localitzar la seva posició per darrera vegada quan sobrevolava Cala Sant Vicenç, nucli costaner del municipi de Pollença. Se'n va perdre el senyal al voltant de les 17.30 hores i a les 18.34 es va activar l'alarma de cerca.

El pilot no respon als missatges que li envien per ràdio o al seu telèfon mòbil des de les 17 hores de dimarts, 12 de juny, i els serveis d'emergències encara no han pogut localitzar l'avioneta.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF