Censuren una cançó de Txarango a un col·legi de Palma

La direcció del CIDE ha hagut de retirar la cançó 'Agafant l'horitzó' de la Festa de Primavera que el centre organitza anualment

La direcció del CIDE Cooperativa d'Ensenyament de Palma s'ha vist obligat a retirar la cançó 'Agafant l'horitzó' del grup Txarango que havia inclòs dins el llistat de les vint-i-una cançons que s’havien d’utilitzar a la XXXV edició de la Festa de Primavera que cada any organitza el centre.

La direcció del centre ha emès un comunicat a través de la plana web en el qual s'anuncia la retirada de la cançó del festival de primavera. A la carta s'explica que "en cap moment des del col·legi no s’ha pretès entrar en cap tema polític; han estat les informacions arribades de les famílies les que han fet sorgir aquesta problemàtica de tipus polític que des del centre ni tan sols ens havíem plantejat".

"En aquest sentit, consideram interessant convidar-vos a analitzar la lletra de la cançó, que fora d’ambients polítics, com és el cas de la nostra Festa de Primavera, es va considerar molt adient a l’espectacle que es volia presentar: un missatge vitalista, d’unió, de coratge i de futur, representat pels nostres alumnes", amb aquestes paraules continua el comunicat adreçat a les famílies dels alumnes del centre.

El centre no només ha rebut queixes per aquesta cançó en concret, sinó que també hi ha hagut familiars dels alumnes a qui no els han agradat els colors de la celebració del festival. "Cada continent du un color distint (rosa, taronja, verd, vermell, blau i groc); òbviament, amb aquests colors no es forma cap bandera independentista com s’ha arribat a afirmar davant la nostra incredulitat", expliquen en el comunicat.

'Agafant l'horitzó'

La cançó es va crear per donar suport al referèndum de l'1 d'octubre. I es va publicar a la plataforma YouTube el passat 3 de setembre del 2017. 'Agafant l'horitzó' està composta per Txarango amb la participació de Gemma Humet, Les Kol·lontai, Aspencat, Ascensa Furore i Cesk Freixas. La cançó està inspirada en un tema de Cesk Freixas i versos d'Ovidi Montllor.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF