Els cavallers de Sant Joan matinen per entrenar-se per als Jocs del Pla

Ciutadella celebra el segon dia de les festes després d’una primera jornada que deixà un ferit greu, la vida del qual no corre perill

Les festes de Sant Joan viuen aquest diumenge a Ciutadella el seu segon dia. Serà una jornada marcada per la celebració dels Jocs del Pla. L'arreplec de cavallers ha començat a primera hora del matí i els cavalls ja s’han deixat veure per les Voltes i han davallat al Pla amb l’objectiu d’entrenar-se per als tres jocs que afrontaran avui; l’ensortilla, la correguda abraçats i les carotes.

La nit ha estat llarga a Ciutadella. El Caragol de Santa Clara és un dels moments més simbòlics del dissabte de festes. El dispositiu del 061 ha comunicat que des de les 21 h d’ahir dissabte i fins a les 7 h d’aquest diumenge dematí s’han registrat un total de 30 assistències. Quatre d'aquests casos s’han derivat als centres hospitalaris de Ciutadella i un a l’hospital Mateu Orfila de Maó.

D’altra banda, durant el Caragol del Born es varen dur a terme 40 intervencions, la majoria relacionades amb traumatismes, indisposicions i contusions lleus. Es varen haver de traslladar tres persones a l’hospital Mateu Orfila per traumatismes cranioencefàlics. El ferit més greu es registrà a la plaça de Jaume II, quan un cavall es va desbocar mentre es dirigia a l’ermita de Sant Joan de Missa.

A més, al primer toc de flabiol, el servei d’emergència traslladà un nin de dos anys a causa de convulsions febrils al Mateu Orfila. També va atendre un home de 63 anys, que feia tasques d’informador, per un infart. En un primer moment fou evacuat a un centre mèdic de Ciutadella però posteriorment va ser traslladat a Maó.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF