Cauen les vendes de loteria de Nadal a Menorca per l'absència de turistes de l'IMSERSO

Els menorquins només gastaran una mitjana de 20 euros en aquest sorteig

Les administracions de loteria i punts de venda a Menorca que venen dècims del sorteig extraordinari de Nadal, han disminuït la facturació un 3% en comparació amb l’any passat. Aquesta circumstància s’ha produït, principalment, per la manca de turistes de l’IMSERSO, que enguany no han visitat tant l’illa durant els mesos d’octubre i novembre.

L’administració número quatre de Maó és una de les més representatives del sector. El seu responsable, Miquel Carreras, ha reconegut la caiguda en les vendes: “Estam notant l’absència de turistes de la tercera edat. Tot i que pot semblar que un 3% no sigui molt, en termes de facturació suposa un greu contratemps”. Carreras explica que les vendes estan “paralitzades” i recorda la importància del turisme de l’IMSERSO. “Són consumidors habituals perquè aprofiten el seu viatge per comprar de record per a la seva família un dècim de loteria”.

Pel que fa a les terminacions més demandades, Carreras assegura que són gairebé les mateixes que cada any: “El 13, el 15, el 17 i especialment el 19, que aquest any s’ha esgotat a l’agost”. D’altra banda, el propietari de l’administració número quatre de Maó remarca que malgrat que Menorca no és un territori especialment recurrent pel que fa als premis d'aquest sorteig, “sempre hi ha il·lusió, però els 20 euros de mitjana per persona no ajuden a incrementar les probabilitats. De tota manera, estam convençuts que algun dia tocarà aquí”.

El pròxim 21 de desembre es compliran 84 anys del primer premi de la Grossa que va caure a l’illa. En concret, va ser a l’estanc del carrer del Roser de Ciutadella, on es varen vendre participacions d’una i cinc pessetes del número 25888, adquirit a una administració de la Rambla de les Flors de Barcelona. Segons les cròniques de l’època es varen beneficiar del premi 1.000 de les 2.300 famílies que vivien a la ciutat de Ponent.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF