Cau la criminalitat a les Illes Balears per primera vegada en tres anys

La Comunitat manté, però, el lideratge dins l'àmbit estatal 

La taxa de criminalitat a les Illes Balears ha estat de 63,9 infraccions penals per cada mil habitants, segons les dades del Balanç de la Criminalitat del tercer trimestre de l'any publicat pel Ministeri de l'Interior i que aquest dijous s'ha donat a conèixer. La xifra representa un descens pel que fa al mateix trimestre de l'any anterior (amb un 65,1) i també respecte del conjunt de tot l'any passat, amb 64,7.

És la primera vegada en els tres darrers anys que descendeix, encara que les Balears encara són la comunitat amb l'índex de criminalitat més alt, molt per sobre de la mitjana estatal, que és de 45,1 infraccions penals per cada mil habitants.

És un indicador que l'arxipèlag ha liderat històricament i que segueixen de prop Catalunya (61,2), Madrid (59,0), el País Valencià (46,6) i les Canàries (42,5).

Els primers nous mesos d'enguany hi ha hagut 55.409 infraccions penals a les Balears.

La lleugera caiguda d'aquesta taxa s'explica principalment pel descens de l'indicador a Eivissa i Formentera. A la primera, la mitjana és de 92,3 en el darrer any, amb una reducció de 16 punts respecte de l'any anterior, i a Formentera la taxa se situa en 49,7 amb un descens de cinc punts.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF