La Catedral de Mallorca, a la llum de les matemàtiques

El Vuit de la Seu ha tornat a congregar un bon nombre de ciutadans

El Vuit de la Seu ha tornat a oferir tot un espectacle de llum als murs de la Catedral de Mallorca aquest diumenge al voltant de les 8.30 h. Nombroses persones han esperat des de les 7.00 h del matí per entrar al temple i contemplar un fenomen que, malgrat que té una explicació matemàtica, dona peu a moltes teories, algunes de caràcter més religiós i d'altres, una mica més peregrines. I per què es forma un vuit cada 11 de novembre i 2 de febrer a la paret interior de la façana principal? L'orientació de l'edifici és aquí l'element determinant.

La Catedral de Mallorca té una orientació de 120 graus sud-est, cap a la sortida del sol en el solstici d'hivern. És precisament aquesta ubicació la que permet que els rajos solars travessin la rosassa major, situada a la capella de la Trinitat, i que la llum formi el vuit col·locant-se just sota la rosassa menor.

Famílies, gent gran i joves no s'han volgut perdre aquest diumenge aquest espectacle fruit de la màgia de les matemàtiques. De fet, en el moment en què el vuit s'ha format perfectament, tothom ha aplaudit aquest regal de la llum i els números. Ara només queda esperar fins al 2 de febrer.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF