Es Castell multarà els propietaris de cans que orinin a les façanes amb fins a 300 euros

Les persones que vulguin tenir un ca perillós seran els responsables dels actes de l'animal i hauran de sol·licitar una llicència administrativa abans d'adquirir-lo

L'Ajuntament del Castell sancionarà els propietaris de cans que orinin a les façanes o els portals dels habitatges i que no recullin els excrements amb multes que oscil·laran entre els 60 i els 300 euros. Aquesta és una de les novetats que preveuen les noves ordenances de tinença d'animals de companyia i d'animals potencialment perillosos que s'aprovaran en el pròxim ple del consistori.

A més, també s'ha aprofitat per actualitzar la llista de races considerades perilloses, de la qual el pastor alemany queda exclòs. La llista està configurada pel pit bull terrier, el staffordshire bull terrier, l'american s taffodshire terrier, el rottweiler, el dogo argentí, el fila brasiler, el tosa inu, l'akita inu, el bullmastiff, el doberman, el dogo de Bordeus, el mastí, el cap de bou i el bull terrier.

Queden exclosos de l'aplicació de l'ordenança els cans i animals que pertanyen a les forces armades, a les forces i cossos de seguretat de l'estat espanyol, els cossos de policia de les comunitats autònomes, la Policia Local i les empreses de seguretat amb autorització oficial. Les persones que vulguin tenir un ca perillós seran els responsables dels actes de l'animal i hauran de sol·licitar una llicència administrativa a l'Ajuntament abans d'adquirir-lo.

La normativa preveu que serà potestat de l'Ajuntament del Castell comprovar la idoneïtat i seguretat dels locals o habitatges que acolliran animals potencialment perillosos. En aquest sentit, els serveis tècnics municipals supervisaran l'entorn i elaboraran un informe que descriurà la situació de l'immoble i les mesures de seguretat necessàries.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF