CAS CURSACH

Carbonell recorre a l'Audiència i insisteix que res no demostra que afavorí Cursach

El jutge Florit desestima l'anterior recurs i confirma que l'exdirectora general de Turisme ha de seure al banc dels acusats 

L'exdirectora general de Turisme, Pilar Carbonell, investigada en el cas Cursach, recorre a l'Audiència per evitar ser jutjada per prevaricació. Ho fa després que el jutge Florit confirmàs que seuria al banc dels acusats en el marc de la peça que investiga presumptes suborns de l'empresari Tolo Cursach a càrrecs públics, com ha avançat 'Diario de Mallorca' i ha pogut confirmar aquest diari. Carbonell insisteix que res no demostra que afavorí els negocis de Cursach i que mai no signà una resolució injusta "a consciència" per fer desaparèixer multes que afectaven l'empresari quan treballava a l'Ajuntament de Calvià.

El jutge creu que Turisme s'hauria "doblegat dòcilment" davant dels interessos de Cursach per legalitzar el Megapark i BCM

Carbonell va dimitir per la seva imputació  arran d'unes converses telefòniques amb Tolo Sbert, el número dos de l'empresari acusat de liderar una presumpta organització criminal. Inicialment, la Fiscalia li atribuí un ús d'informació privilegiada, tràfic d'influències i prevaricació per beneficiar Cursach. A l'escrit d'acusació, no obstant, el Ministeri Públic va mantenir només la prevaricació, que no comporta pena de presó. Es basa, per això, en un informe del Grup de Blanqueig de la Policia Nacional, amb data del 16 de febrer de 2018, en què els agents conclouen que l'única persona que va poder ordenar la desaparició de les multes que s'imposaven als locals de Cursach era una dona que responia al nom de "Pilar (Comerç)" i que, per tant, es devia tractar de l'exdirectora general.

El seu misser, Enrique Ordóñez, utilitza la falta de concreció del nom i, a més, subratlla que l'informe admet que "no figura a la base de dades cap persona que tingués assignades funcions directes en matèria específica a la tramitació d'actes de proposta de sanció", ja que Carbonell gestionava el Pla integral de qualitat turística de Calvià, que depenia de l' exdirector general de Comerç i Activitats, Jaume Nadal, també esquitxat en la causa.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF