Publicitat
Publicitat

Demà bufarà tramuntana al nord

Cap de setmana llarg amb sol, boires i contaminació

Entre les temperatures de primera hora i les del migdia hi haurà fins a 20 graus en alguns casos.

La inversió tèrmica és cada cop més marcada als matins i fa que les diferències de temperatura entre uns pobles i d'altres situats a pocs quilòmetres siguin molt importants. Alguns exemples d'aquest matí en són els -5 graus de Sant Pau de Segúries, que contrasten amb els 5 positius de Molló, o també els -4 graus de Vilobí d'Onyar, que contrasten amb els 5 positius d'Anglès. La inversió tèrmica es trencarà durant el matí i al migdia les temperatures rondaran entre els 13 i els 17 graus a la majoria d'indrets.

Aquesta tònica es mantindrà durant tot el cap de setmana llarg, matins freds i humits a les valls, i en canvi ambient relativament suau a primera hora en punts més alçats. La diferència entre l'ambient del matí i el del migdia pot ser de fins a 20 graus en alguns casos. Demà les temperatures seran més baixes al migdia, sobretot a les comarques de Girona, la tramuntana bufarà amb cops de més de 50 km/h a l'Empordà i al Rosselló i això farà entrar una mica més d'aire fred. Durant el cap de setmana en general l'ambient tornarà a ser molt suau al centre del dia, el fred només es notarà a primera hora.

A les Balears es preveu un cel amb pocs núvols, tot i que amb certa boira durant el matí, així com un lleuger descens de les temperatures nocturnes. El vent serà, això sí, lleu i bufarà poc.

A poc a poc la boira s'anirà apoderant de l'ambient a l'interior i farà que aquí la sensació de fred sigui cada cop més evident. És probable que a Lleida dissabte i diumenge les temperatures no passin dels 5 graus en tot el dia, i també en altres zones enclotades com Osona el fred augmentarà.

Com a mínim fins al centre de la setmana que ve no hi haurà canvis, l'anticicló no es mourà i sense canvi de massa d'aire la contaminació tendirà a augmentar amb el pas dels dies, especialment a les ciutats i zones més industrialitzades. El fet que coincideixi amb un cap de setmana llarg pot evitar nivells extrems de contaminació, però no són bons dies per fer exercici a l'aire lliure, i si teniu problemes respiratoris és recomanable que no passeu moltes hores fora de casa.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF