Cap mort, vuit nous contagis i 10 curats més a les Balears

A les Illes hi ha 223 casos actius de covid-19, dos menys que aquest divendres

El Servei balear d'Epidemiologia ha tramès al Ministeri de Sanitat que les Balears tenen fins a aquest dissabte 2.223 casos acumulats de persones confirmades amb coronavirus, vuit contagis més que aquest divendres. D'aquests, 2.112 amb prova PCR i 111 amb anticossos. A més, 1.774 persones s'han curat, 10 més que en la jornada d'ahir. La Conselleria de Salut i Consum no ha notificat cap nova defunció i el total acumulat és de 226 morts. A l'Arxipèlag hi ha 223 casos de covid-19 actius, dos menys que aquest divendres.

Són les dades que maneja el Servei Balear d'Epidemiologia referents a la situació a la Comunitat i que, posteriorment, es podrien modificar en funció de la verificació que du a terme el Ministeri de Sanitat per seguir l'evolució de la pandèmia a tot l'Estat. 

El Servei de Salut ha informat que hi ha 218 persones ateses per contagi. D'aquestes, hi ha 79 casos en atenció hospitalària (16 a l'UCI) i 139 a primària. Per illes, la situació és la següent: a Mallorca hi ha 62 persones hospitalitzades, 13 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Onze persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC) i 124 són seguides en el domicili per part del servei d'atenció primària, malgrat que no totes són casos positius actius.

A Menorca, hi ha una persona hospitalitzada en el Mateu Orfila (cap a l'UCI) i cap persona atesa per part de les UVAC ni per primària. Per la seva banda, a Eivissa són 16 les persones que es troben ingressades a l'hospital (tres a l'UCI), cap de les quals no és atesa per les UVAC, mentre que de  quatre se'n fa el seguiment al seu domicili amb atenció per part dels seus centres de salut.

Personal sanitari i situació a les residències

Pel que fa als professionals sanitaris, ara mateix 155 es troben en vigilància (143 a Mallorca, un a Menorca i 11 a Eivissa) i 39 tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, se n'han notificat 362 casos entre personal sanitari de la Comunitat d'ençà que va començar la pandèmia.

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Així, 264 residents han superat la infecció, 31 són casos actius i 89 han mort. A més, 13 treballadors són positius i 170 s'han curat.

Per altra banda, Salut ha assenyalat que e ls laboratoris dels hospitals públics han duit a terme 116.219 proves (88.661 PCR, 10.502 tests ràpids d'anticossos i 17.056 serologies).

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF