Cap mort amb covid-19, dos nous contagis i dues persones més que han superat la malaltia a les Balears

A les Illes hi ha 149 casos de coronavirus actius, els mateixos que aquest dimecres

La Conselleria de Salut i Consum ha confirmat fins aquest dijous 2.294 casos de persones amb coronavirus a les Balears, dos casos més que aquest dimecres. D'altra banda, 1.919 persones s'han curat, dues més que ahir, i no s'ha notificat cap nova defunció, per la qual cosa l'acumulat a les Illes és de 226 persones mortes. Aquestes dades suposen que a la Comunitat hi ha actualment 149 casos de covid-19 actius, els mateixos que aquest dimecres.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, s'han notificat 2.189 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). 

El Servei de Salut, per la seva banda, ha informat que hi ha 136 persones ateses per contagi de covid-19. D'aquestes, 35 estan en atenció hospitalària (11 a l'UCI) i 101 són ateses a Primària. Per illes, a Mallorca hi ha 27 persones hospitalitzades, 10 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 93 persones són seguides al domicili per part del servei d'Atenció Primària.

A Menorca no queda cap persona hospitalitzada al Mateu Orfila i cinc són ateses al seu domicili per part de Primària, tot i que només dues tenen el contagi actiu. Per la seva banda, a Eivissa hi ha vuit persones hospitalitzades (una a l'UCI). A més, tres casos confirmats són seguits a Eivissa al domicili amb atenció per part dels seus centres de salut.

Pel que fa als professionals sanitaris, Salut ha assenyalat que n'hi ha 46 que es troben en vigilància (31 a Mallorca, cap a Menorca i 15 a Eivissa) i que 16 tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s'han notificat 365 casos entre el personal sanitari d'ençà que va començar la pandèmia.

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Així, la situació és la següent: 249 residents han superat la infecció, 10 són casos actius i 89 han mort. A més, 10 treballadors són positius i 153 s'han curat.

A les residències per a persones amb discapacitat no hi queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF