Canvien de cop tots els funcionaris de gestió del Jutjat Penal 8 de Palma

És un dels més afectats per la presa de possessió dels 90 primers funcionaris amb plaça que subsituiran els interins 

Fins a 300 funcionaris que varen obtenir plaça per oposició desembarcaran de la Península a les Balears per cobrir places que ara mateix tenen interins. Els primers a arribar han estat els 90 de gestió que entre aquest divendres i dimarts de la setmana que ve prendran possessió dels seus llocs i deixaran els interins sense feina.

Un dels jutjats més afectats és el Penal número 8 de l'avinguda d'Alemanya, que aquest divendres ha vist que cessaven tots els seus funcionaris mentre nomenaven els substituts. "D'aquí a un temps els posaran una comissió de formació perquè aprenguin el funcionament, però no sé si basta", explica la representant sindical d'UGT, Laura Pérez.

També s'han notat canvis als jutjats de la Gerreria, com per exemple al Mercantil. "La gent està deprimida perquè n'hi ha que feia 12 anys que cobrien una plaça i no se'ls reconeix l'antiguitat, tot i que ara ho estam negociant", afegeix Pérez.

Aquests 90 són els primers funcionaris amb plaça que han arribat a les Balears per cobrir la plaça, però encara falten els de tramitació, que es coneixeran a principi de desembre i són uns 120, i els d'auxiliar, que seran un centenar més. Les darreres oposicions pel cos funcionarial de Justícia convocaren més de 300 places per a Balears, cosa que no agradà ni als interins que treballen a les Illes i que perdran la seva feina, ni als que han obtingut la plaça que són residents a la Península i denuncien els preus prohibitius que suposa venir a viure a les Illes.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF