La declaració de Can Ribes com a Bé Catalogat obre les portes que es converteixi en un centre de circ

La Comissió Tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca ha decidit protegir la fàbrica després de l'al·legació presentada per Cort

La Comissió Tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca ha declarat Can Ribes com a Bé Catalogat, i aquesta decisió obre les portes definitivament que es transformi en un centre de les arts del circ. La declaració arriba després que l'organisme insular hagi acceptat l'al·legació de l'Ajuntament de Palma que proposava la protecció de l'antiga fàbrica.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que "la millor protecció possible per a la fàbrica de Can Ribes és rehabilitar-la, donar-li ús i protegir-la com a bé catalogat i a través del catàleg municipal". Noguera ha destacat que "el projecte de convertir Can Ribes en un centre de creació de circ és molt positiu per al nostre model de ciutat, vincula la cultura amb els barris vulnerables i serà un dels motors d'inclusió social del barri de la Soledat, a més de tenir especial cura amb els infants".

El Catàleg de protecció d'edificis i elements d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma inclourà Can Ribes i protegirà la fàbrica de la segona meitat del segle XIX, la qual va estar en funcionament fins als anys seixanta del segle XX. 

La protecció permetrà dur a terme el projecte de creació, formació i recerca de les arts del circ previst per la Regidoria de Cultura i Benestar Social. Pel que fa a l'estructura, es permetrà la "reestructuració, respectant la divisió modular del sistema estructural". També es podran "obrir buits en els espais entre pilars, mantenint les proporcions dels buits de l'edifici original".

Pel que fa al projecte, Can Ribes disposarà d'una sala d'entrenament i posada en escena, sales de creació, una sala polivalent i un espai per a oficines. L'edifici, que es va construir al segle XIX, forma part del conjunt fabril de Can Ribes. El projecte proposa consolidar la seva estructura i crear un espai interior més ampli, flexible i accessible pensat per als nous usos previstos. S'actuarà a l'interior i l'exterior, consolidant la façana i crent un espai obert dins per acollir el centre de circ.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF