Calor molt intensa i persistent

A totes les Illes Balears hi haurà vents fluixos de l'est i nord-est amb brises costaneres i amb cel poc ennuvolat o serè

Aquest dijous continuarem suportant temperatures altes i molta xafogor. L'ambient tan sufocant es deu a la incursió en altura d'un sistema d'alta pressió i d'aire càlid i sec que s'ha mantingut al nord d'Àfrica, de forta estabilitat, i que ha anat escalfant l'aire de les capes més pròximes de la terra. Com que aquesta situació s'ha mantingut diverses jornades i les nits, encara curtes, no donen temps perquè es refredi, l'aire reescalfat fa pujar els termòmetres.

Així, de forma implacable s'anirà assentant la massa més càlida i seca de naturalesa africana que exercirà a partir d'avui un efecte sufocant tant a la Península com a les Canàries i les Illes Balears. Demà divendres, i el cap de setmana, s'espera que es mantinguin les condicions d'estabilitat, ja que una cresta africana en altura propiciarà l'ambient tòrrid, especialment a l'oest peninsular. 

Mallorca

Cel poc ennuvolat o clar amb núvols d'evolució diürna. Temperatura estable o en lleuger ascens, amb màximes entre 33 i 36 graus i mínimes entre 21 i 23 graus. Vents fluixos del nord-est amb brises costaneres.

Menorca

Cel poc ennuvolat o serè. Temperatura estable o en lleuger ascens, amb màximes al voltant de 34 graus i mínimes al voltant de 23 graus. Vents fluixos del nord-est amb brises costaneres.

Eivissa i Formentera

Cel poc ennuvolat o serè. Les temperatures sense canvis o en lleuger ascens, amb màximes al voltant de 33 graus i mínimes al voltant de 24 graus. Vents fluixos de l'est i nord-est amb brises costaneres.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF