Limitaran el trànsit de vehicles a sa Calobra, el far de Formentor i el Port de Valldemossa

Aquest dilluns hi ha hagut la primera reunió entre les parts implicades per aclarir les necessitats de cada zona 

El Govern, els ajuntaments de Valldemossa, Escorca i Pollença, i el Consell de Mallorca s'han reunit per primera vegada per limitar el trànsit en temporada alta a algunes carreteres de la serra de Tramuntana com són les que van al far de Formentor, al Port de Valldemossa i a sa Calobra.

"No es pot ampliar la carretera; així doncs, volem reduir-hi el trànsit de vehicles", ha avançat la consellera de Carreteres, Mercedes Garrido, qui ha coordinat la primera reunió. "Les actuacions no són les mateixes a cada municipi", ha precisat.

En el cas de Formentor, hi ha dos trams: un que va fins a l'hotel i l'altre que va de l'hotel al far. De moment, hi haurà busos llançadora des del Port de Pollença i també des de l'hotel Formentor, on podran arribar vehicles. "Tenim molt clares les restriccions de l'hotel al far, però hem de concretar què fer des del moll fins a l'hotel", ha assenyalat el batle de Pollença, Miquel Àngel March. 

A Valldemossa, d'altra banda, es posaran espires els dies de Pasqua per controlar les hores concretes de quan davallen més vehicles. "En tenir-ne els resultats, veurem si s'hi ha de fer alguna actuació més, però és un cas de perillositat més que no d'afluències", indica el batle de Valldemossa, Nadal Torres.

Quant a Escorca, es vol fer una monitorització dels aparcaments per tal d'avisar els vehicles, abans d'anar-hi, de si hi ha lloc o no, gràcies a una subvenció de l'Smart Island que atorgarà el govern central a través del Ministeri d'Indústria. "L'any passat ja vàrem posar en marxa un sistema de reserva d'un màxim de 35 autocars diaris i tenim controlades les places d'aparcament, ara volem que la gent tingui la informació abans de dirigir-s'hi", explica el batle, Antoni Solivellas, qui recorda que en el municipi no hi ha un problema de places, sinó de regulació i millora de l'afluència de visitants. 

Sense conèixer encara si cap d'aquestes mesures es podran posar en pràctica aquest mateix estiu, la següent reunió tindrà lloc després de Setmana Santa.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF