El COPIB lamenta la partida del grup de sexologia però manté les crítiques al títol de la 'Chocho-charla'

El col·legi va mostrar públicament el desacord amb el títol de la xerrada feminista organitzada per l'Ajuntament de Palma

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) ha enviat aquest dijous un nou comunicat en el qual lamenta la dissolució del grup de sexologia del col·legi, que varen anunciar aquest dimarts i que ha estat motivada arran de la polèmica que han suscitat les crítiques del COPIB al títol de la xerrada 'Chocho-charla. Empoderándonos desde nuestros coños', programada per l'Ajuntament de Palma.

Les nou sexòlogues que firmaren el document explicaven que la seva renúncia és una mostra del "rebuig a una manifestació col·legial amb la qual no ens sentim representades". En la nota lamentaven que el COPIB hagués fet pública la seva postura sobre el títol de la xerrada i que, a més, ho hagués fet sense tenir en compte l'opinió del grup de sexologia. A més, defensaven que "el fet de jutjar una activitat pel seu títol sense conèixer la forma i el contingut és caure en el reduccionisme" i que l'actuació del col·legi "mai hauria de basar-se en el sensacionalisme ni en les notes de premsa fàcils".

Davant aquesta decisió, el COPIB lamenta la dissolució del grup de treball de sexologia però manté el seu desacord amb el títol de la 'Chocho-charla' que "utilitza la dona com un objecte perquè el poder de la dona va més enllà del sexe", segons el degà de la institució, Javier Torres. Això no obstant, deixa clar que en cap moment s'ha qüestionat el contingut de l'activitat, ni la professionalitat de la psicòloga Isabel Duque, la 'Psico-Woman', sinó que les seves crítiques s'han centrat exclusivament en el títol.

En el comunicat d'aquest dijous, el col·legi ha volgut agrair el treball de les sexòlogues. Així mateix, ha insistit que "des del COPIB sempre s'han defensat i impulsat totes aquelles accions a favor de l'apoderament femení realitzat per professionals de la psicologia i la sexologia". Finalment, remarca que la institució col·labora des de fa temps amb totes les polítiques relacionades amb la igualtat i el gènere.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF