Els CDR llancen globus amb pintura davant de la conselleria d'Interior en un nou vespre de protesta

Unes 2.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, han tornat a sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a la sentència

La cita era a les set de la tarda just davant de la conselleria d'Interior. Convocats pel CDR del Barcelonès, els manifestants han llançat globus amb pintura, pots de pintura i ous contra els vehicles policials estacionats a la porta. En total, unes 2.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la protesta. Una concentració que arriba tot just una setmana després de fer-se pública la sentència de l'1-O i en la vuitena nit de protestes a Barcelona. 

Entre els crits ha destacat la petició de dimissió del conseller. La protesta s'ha desenvolupat sense incidents. El perfil oficial de Twitter dels CDR de Catalunya ha donat per desconvocada la protesta a les 20.45 h, però la majoria de concentrats han continuat al mateix lloc durant mitja hora fins que després han abandonat la zona i s'han desplaçat vins a la Gran Via, que han tallat a l'altura de la plaça Tetuan. 

Minuts més tard, els manifestants que estaven davant la conselleria d'Interior s'han desplaçat fins a la seu de la Delegació del govern espanyol. El carrer estava blindat i els concentrats han fet una seguda entre els carrers Roger de Llúria i València. Després s'han desplaçat fins a la cruïlla entre Roger de Llúria i Provença. L'objectiu dels manifestants era arribar fins a la Delegació del govern espanyol, però un fort dispositiu de la Policia Nacional els ho ha impedit. Seguidament, els concentrats s'han desplaçat fins a Diagonal amb Passeig de Gràcia, on han tallat la calçada després de recórrer els carrers d'aquesta zona de la ciutat sense incidents. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF