CCOO col·laborarà en la vigilància de les oposicions de docents

L'objectiu és "donar més transparència al procés"

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha anunciat aquest divendres que col·laborarà en la vigilància del bon funcionament del procés d'oposicions docents d'enguany, amb l'objectiu de "donar més transparència al procés".

El sindicat ha recordat en un comunicat que a la fi de juny i principis de juliol, al voltant de 5.000 persones aspiraran a obtenir una de les 1.008 places docents que s'han convocat en concurs-oposició a les Illes.

FE-CCOO ha assenyalat que "l'accés a la funció pública docent ha de ser un veritable concurs oposició en el qual es puguin valorar també els mèrits dels aspirants".

CCOO demana col·laborar en la vigilància del procés de les oposicions dels docents

Segons FE-CCOO, la convocatòria d'oposicions és "la millor forma de donar estabilitat als docents i als centres públics" en una comunitat que té una alta taxa d'interinitat a l'escola pública i on fa anys que no s'han convocat oposicions.

El sindicat ha reclamat que "aquesta mesura ha d'estar acompanyada de modificacions en el procés d'ingrés a la funció pública i altres mesures d'estabilitat per als docents interins".

La FE-CCOO vol que en les properes oposicions (2019 i 2020), el Ministeri d'Educació "accepti tornar a la transitòria de 2007, que possibilitava que les proves no siguin eliminatòries, cosa que augmentava les oportunitats de tots els aspirants".

El sindicat és signatari de l'Acord de mesures d'estabilitat, que implica que més del 50% dels interins (2.000) -750 docents més que en l'anterior pacte- tindran garantida la seva contractació anual els propers tres cursos.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF