CCOO relaciona amb la precarietat la mort del treballador a l'aeroport de Palma

Alerta "de la deterioració de les condicions laborals en el sector de la construcció, com a conseqüència de les reformes laborals"

El sindicat CCOO ha lamentat aquest divendres la mort d'un treballador a l'aeroport de Palma i ha relacionat l'accident amb "l'actual situació de precarietat laboral" en el sector de la construcció, segons ha informat Efe.

En un comunicat, la secció de Construcció i Serveis del sindicat a les Balears alerta "de la deterioració de les condicions laborals en el sector de la construcció, com a conseqüència de les reformes laborals".

A més, atribueix l'augment de la precarietat a "l'afany d'enriquiment dels nous contractistes i subcontractistes" i a la "necessitat i la por de molts treballadors del sector a perdre la feina" davant les pressions de les empreses, cosa que implica l'incompliment de les normes de seguretat individuals i col·lectives.

"Hi ha accidents perquè el mercat laboral que s'està construint és precari i insegur", denuncia CCOO. També demana mesures per frenar l'augment de la sinistralitat en la construcció.

Les Balears al capdavant de la sinistralitat laboral

La sinistralitat laboral a les Illes Balears continua sent la més alta de tot l'Estat, molt lluny de la majoria de comunitats autònomes i de la mitjana, tot i que el primer semestre de l'any passat es va aconseguir una baixada de l'índex, per primera vegada en els darrers set anys, com ja va informar l'ARA Balears.

En nombres absoluts, les Illes varen registrar entre gener i juny de 2018 un total de 9.412 accidents laborals, una lleugera baixada dels 9.577 del mateix període de l'any anterior. D'aquests accidents, 9.354 varen ser lleus, 53 de greus, 1 de molt greu i 4 de mortals.

L'índex de sinistralitat va davallar, el 2018,  de 400 a 378 punts, un 5,66%. Des de 2012, en què es trobava en  els 307 punts , havia pujat de manera continuada. Aquest índex col·loca la comunitat en primer lloc del rànquing de comunitats amb menys seguretat laboral, amb més de 105 punts per damunt la mitjana i superant amb més de 200 punts algunes de les autonomies amb més baixa sinistralitat, com Madrid (233),  Galícia  (273) i Catalunya (282).

Mor un home en un accident laboral a l'aeroport de Palma

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF