CCOO reclama que es redueixi la jornada lectiva dels professors d'Educació Infantil, Primària i Secundària

Exigeixen que es compleixi el que estableix la nova llei 4/2019, aprovada el passat 8 de març

El sindicat CCOO ha reclamat aquest dimarts a la Conselleria d'Educació que apliqui la reducció a 23 hores lectives als professors d'Educació Infantil i Primària i a 18 als de Secundària, segons el que estableix la nova llei 4/2019, aprovada el passat 8 de març.

El sindicat ha explicat, a través d'un comunicat, que de les 37,5 hores de treball que han de fer els docents a Balears, les lectives són aquelles dedicades a impartir les classes i que, la resta del temps, es dedica a coordinació, claustres, reunions amb famílies i preparació de material i classes. El sindicat ha remarcat el fet que, actualment, els professors de les Illes balears fan 25 hores en el cas d'Educació Infantil i Primària i 19 en el cas de Secundària i que, per tant, aquests horaris no es corresponen amb la llei aprovada el 8 de març.

A més, CCOO està a l'espera que la Conselleria presenti el segon acord marc de millores sociolaborals al qual es va comprometre en el seu moment el conseller, que podria incloure la reducció d'hores lectives.

EDICIÓ PAPER 22/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF