CCOO considera "inviable" tornar a les aules el 25 de maig

Exigeix al conseller d'Educació, Martí March, que "governi amb valentia"

El sindicat de Comissions Obreres de Balears (FE CCOO) insisteix que és "inviable" tornar a les aules dia 25 de maig, ja que no es respecta la incorporació d'alumnes d'Infantil o amb discapacitat. De fet, "en molts casos presenten patologies que els fa vulnerables al covid-19 i no podem permetre que es posi en risc la salut dels docents, de l'alumnat i de la comunitat educativa en general", segons exposa en un comunicat.

Davant la posició del conseller d'Educació, Martí March, que demanarà "al govern espanyol que reconsideri obrir els centres d'Educació Especial i d'Infantil en la fase 2", el sindicat li exigeix que, si "el Ministeri no canvia de posicionament governi amb valentia i utilitzi les seves competències per evitar aquesta obertura i possibles nous focus de contagi".

Des de CCOO remarquen que no s'oposen a la tornada a les aules de manera presencial, però sí que troben que "s'ha de fer quan sigui possible, amb les condicions sanitàries adequades i amb els protocols de prevenció de riscos laborals adequats i viables".

El sindicat afegeix que "és responsabilitat de les comunitats autònomes assumir les recomanacions i desenvolupar-les a un altre nivell de concreció" ,  per això consideren que el conseller "no es pot escudar en la recurrent excusa de l'atribució de competències". "No ens serveixen aquestes excuses i ,  per tant, utilitzarem les eines que estiguin al nostre abast per evitar que es posi en risc la salut dels docents", recalquen.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF