CCOO exigeix a l'IB-Salut la implantació de la jornada laboral de 35 hores setmanals

El sindicat ha demanat la creació d'un grup de treball per implantar aquesta jornada el 2020

CCOO de Balears ha demanat a l'IB-Salut la recuperació de la jornada laboral de 35 hores setmanals, sense que aquesta excedeixi del còmput anual de 1.526 hores. En l'escrit enviat a la Direcció de Relacions Laborals i Recursos Humans del Servei de Salut, aquest sindicat ha reiterat la petició de la creació d'un grup de treball per a la implantació d'aquesta jornada l'any vinent, el 2020. És necessari l'ajust econòmic dels pressupostos de l'IB-Salut, que haurà de presentar a la Conselleria, i, per tant, l'ajust de les plantilles de personal. 

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de Comissions Obreres de Balears afirma en un comunicat que "el govern, tant el central (PSOE) com l'autonòmic (PSIB, MÉS i Unides Podem), arriba tard en la recuperació dels drets dels treballadors del Servei de Salut". Des de la FSS de CCOO de Balears "no entenem com un govern progressista s'entossudeix a no retornar la jornada de 35 hores als treballadors i treballadores del Servei de Salut quan s'omple la boca de recuperació econòmica i drets socials".

La recuperació de la jornada de 35 hores forma part del II Acord per a la millora de l'ocupació pública i les condicions de feina i l'Acord de formació per a l'ús de les administracions públiques, signat el 9 de març de 2018, que va liderar sindicalment CCOO. Aquest acord preveia també la complementació salarial en situacions d'incapacitat temporal (IT) al 100%, l'impuls a la creació de plans d'igualtat i de formació, una borsa de fins a un 5% de jornada anual per a conciliació i jornada contínua per a la cura de menors de 12 anys, a més d'un increment salarial i l'estabilitat de l'ocupació pública, entre altres mesures per als treballadors del sector públic.

Després de deu anys de retallades i mobilitzacions en defensa dels serveis públics i per als drets presos a les empleades i empleats públics, aquest acord va ser l'inici de la recuperació de la qual encara avui queda un llarg camí per fer, després de l'època Rajoy-Bauzá.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF