CCOO denuncia que alguns centres educatius mesclen grups bombolla en extraescolars i excursions

El sindicat insta la Conselleria a redactar un protocol específic per a aquests casos

Comissions Obreres ha denunciat en un comunicat que hi ha alguns centres de les Balears que fan sortides extraescolars sense respectar els grups de convivència i "posen en risc la salut dels docents, els alumnes i les famílies". El sindicat també té coneixement de centres que "fan classes de suport els horabaixes, i també s'hi ajunten diversos grups", segons indiquen.

A més, CCOO culpa la Conselleria d'Educació de no tenir una normativa específica, que permet que aquestes escoles "s'emparin en la normativa de transport escolar". En aquest sentit, demanen a Educació que es redactin aquestes restriccions específiques per a sortides extraescolars i l'insten que "no relaxi les mesures de prevenció que ella mateixa estableix" i que Inspecció no autoritzi "mesures de risc que posen en perill tota la comunitat educativa".

Destaquen que aquests aspectes "no ajuden gaire" a continuar mantenint el baix nivell de contagis en els centres. "Tot l'esforç fet per l'Administració per iniciar un curs amb 'normalitat' (reducció de ràtios, augment de docents, inversió en gels i mascaretes, dotació de més mitjans per al servei de prevenció de riscos laborals, etc.) pot quedar en no res amb aquestes mesures de risc", tanquen.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF