CCOO denuncia l'alta temperatura registrada a l'hospital Psiquiàtric de Palma

El sindicat anuncia la falta de manteniment de les instal·lacions als centres de l'IB-Salut a Mallorca i el sistema "obsolet" d'aire condicionat

CCOO ha denunciat davant la Gerència de l'Hospital Universitari Son Espases l'elevada temperatura registrada a l'hospital Psiquiàtric de Palma aquest dimarts, que ha arribat als 30 graus a les 10 del matí. 

Des de fa uns anys, el sindicat ha criticat reiteradament el mal estat de les instal·lacions i de les infraestructures d'aquest hospital. Davant les demandes, la Gerència "es va comprometre a reparar tot el que estava malament", però encara "no s'hi ha fet cap reforma; només s'hi han fet pedaços", expliquen des del sindicat.  

La falta de manteniment i els "equips obsolets d'aire condicionat" provoquen que cada estiu es repeteixi la mateixa situació, afirmen des de CCOO. El sindicat apunta que el personal sanitari  treballa en unes condicions "insalubres", ja que els centres no mantenen la temperatura entre els 18 i els 24 graus establerts per la legislació de seguretat i salut laboral.

Per una banda, a molts centres d'Atenció Primària les instal·lacions d'aire condicionat també són obsoletes. Igualment, els treballadors de Son Llàtzer es queixen que, depenent de la unitat on es troben, passen del fred extrem a la calor inaguantable. Natàlia Valdés, de CCOO, ha apuntat que "Son Espases és l'únic hospital on l'aire condicionat funciona". 

CCOO ha tornat a exigir que es realitzi la inversió necessària perquè tots els centres del Servei de Salut tinguin bones condicions laborals. Des del sindicat esperen "que la partida de pressupostos sigui suficient per poder reformar les instal·lacions dels centres de salut i hospitals". Asseguren que és l'únic que demanen a la Conselleria i a l'IB-Salut.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF