Societat 26/08/2013

El Bundesbank critica que Brussel·les hagi donat més temps a Espanya per reduir el dèficit

Jens Weidmann, president del banc central alemany i un dels principals defensors de les polítiques d'austeritat, protesta perquè s'hagin flexibilitzat els objectius perquè considera que no hi ha "circumstàncies excepcionals" que ho justifiquin

Ara
1 min

BarcelonaEl Bundesbank ha carregat contra la flexibilització dels objectius de dèficit que Brussel·les ha concedit a països com Espanya o França. El president del banc central alemany, Jens Weidmann, ha criticat aquest dilluns que s'hagin estovat els requisits pressupostaris d'aquests països perquè això "només s'hauria de fer en circumstàncies excepcionals". "Les exigències estructurals de consolidació [pressupostària] es veuen debilitades quan s'ajornen", ha dit Weidmann en una conferència.

Weidmann, considerat un dels principals 'falcons fiscals' d'Alemanya (i com a tal, partidari de la línia dura en les polítiques d'austeritat), ha assegurat que "no és el més apropiat començar estirant al màxim la flexibilitat de les noves regles".

La Comissió Europea va concedir el maig passat una pròrroga de dos anys per rebaixar el dèficit per sota del 3% després de considerar que el govern espanyol havia complert els ajustos estructurals exigits el 2012 i que, paral·lelament, la situació econòmica havia empitjorat.

Amb els nous objectius, Espanya està obligada a tancar aquest any en el 6,5%, en el 5,8% el 2014, en el 4,2% el 2015 i en el 2,8% el 2016.

stats