QUÈ ES COU?
Societat 17/07/2020

Es Bruc arriba a Ciutadella

Bep Al·lès
4 min
Es Bruc arriba a Ciutadella

CiutadellaSón molts els ciutadellencs i ciutadellenques que aprofiten els caps de setmana d’estiu per agafar el cotxe i arribar fins a les platges de Binigaus i Sant Tomàs. Allà, des de fa ja més de cinc dècades, hi ha el restaurant Es Bruc, especialitzat en carns i peixos a la brasa. La bona notícia per als amants de la cuina d’un dels restaurants de platja més ben valorats de l’illa és que aquest estiu també ha obert a Ciutadella. En concret, a la platja de Santandria, ocupant la terrassa del recordat hotel Ses Set Voltes, avui Santandria Playa. El paratge de l’emblemàtica cala, l’ambient familiar i la carta que ha convençut des de sempre, amb una forta aposta pel producte local, són els ingredients del nou Es Bruc ciutadellenc.

Els germans Bosco i Francesc Triay no s’ho varen pensar gaire quan varen tenir l’oportunitat d’adquirir l’hotel Santandria Playa i el seu restaurant. Molt en sintonia amb la seva filosofia d’empresa, d’oferir una carta basada en plats a la brasa i producte fresc i local, varen veure una bona oportunitat a l’entorn del nou municipi, on encara no havien entrat. “Tenim, des de fa molts anys, clients que venen de Ciutadella a dinar a Es Bruc de Sant Tomàs. És curiós, perquè al principi, en ser damunt la platja, la gent se’l va prendre com un baret de platja. Però vàrem aconseguir reeducar el públic i que, en lloc d’arribar al restaurant perquè era al costat de la platja, vingués a menjar a Es Bruc i, de passada, aprofitàs per anar a nedar”, comenta Francesc.

Locals a Son Bou i a Son Parc

En aquests moments la família d’Es Bruc també té locals a les platges de Son Bou i a Son Parc. El de Santandria és el darrer a incorporar-se a l’equip, en un any en què el covid-19 està marcant cada una de les passes que fan les empreses. Molt especialment les turístiques i les d’hoteleria. “Vàrem signar el contracte per entrar a l’hotel i el restaurant un mes abans del confinament, i va ser un cop dur, perquè hem perdut dos mesos de temporada. Però la resposta d’aquestes primeres setmanes d’obertura ens ha sorprès. Sobretot el cap de setmana, quan molta gent de Ciutadella ha vingut a sopar. Hem arribat a tenir persones esperant per poder seure a taula, encara que és cert que el nombre l’hem hagut de minvar per adaptar-nos a la normativa sanitària”, diu Bosco. “Trobam que diferenciar el restaurant de l’hotel posant-hi el nom d’Es Bruc també ens ha ajudat a poder estirar el públic de Ciutadella, perquè ja ho coneix. Els és familiar i saben què hi trobaran”.

La decisió d’arribar a Ponent va ser fàcil de prendre. “Tenim, com a empresa, una estructura logística amb una central de compres al Migjorn Gran. I teníem ganes d’ampliar oferta per poder fer aquesta logística més rendible. Quan ens van brindar l’oportunitat d’agafar tant l’hotel com el restaurant, que està a peu de platja, ho vam veure clar. El que ha vingut després, no ens ho podíem esperar. Però no ens podem queixar de la resposta inicial”.

Qualitat, preu i servei ràpid. Aquesta és la base sobre la qual es fa feina a Es Bruc. Però el que deixen clar els dos germans Triay és que són més que un xibiu damunt la mar. “Ens hem volgut fer un nom durant aquests anys. Abans, un dia de mal temps, teníem poca gent, perquè no anaven a la platja. Ara tant és el dia que faci, perquè la gent ve a menjar els plats que ja coneixen. I la qualitat.” A la carta, entre els plats més reconeguts i pels quals molts ciutadellencs anaven fins a Sant Tomàs, hi ha les carns i els peixos a la brasa. “El que volíem era oferir un bon servei i que es reconegués la qualitat del menjar. I la feina que hem fet durant aquests anys ara dona fruit”, diu Francesc.

“Tenim clar que el client que més hem de cuidar és el menorquí, perquè és el que aprecia l’atenció i el que ve els caps de setmana. És el més fidel. I també el personal que fa feina amb nosaltres. Tenim plantilla que fa molts anys que treballa amb nosaltres. I açò, el client repetidor ho agraeix”, comenta Bosco.

Qualitat del producte

Si per una cosa es diferencia Es Bruc, com a grup, davant altres establiments de platja, és per la qualitat del producte que ofereix. “Des de sempre ens ha agradat donar el millor del producte de la terra”, comenten. Entre les novetats, han incorporat la carn de vaca menorquina. Però són famosos els plats que serveixen amb formatge de l’illa, ja que van ser dels primers a oferir-lo en carta, ja sigui en format d’amanida, amb pollastre o en flam. O les fritures de peix pescat a Menorca. En principi, la carta de Ciutadella serà molt semblant a la d’Es Bruc del Migjorn Gran. “Ens adaptarem també un poc a la situació i, en aquest sentit, hem reduït un poc la carta. Però també ens agrada introduir-hi alguna cosa nova, com l’amanida d’escabetxat i tomàtiga de cor de bou cultivada a Menorca.”

La cuina del nou Es Bruc està oberta a migdia i també durant el vespre. Comenten els germans Triay que aquests darrers dies grups de ciutadellencs s’han atracat a Santandria entre setmana per fer-hi un sopar d’amics. La idea és, aquest estiu, tenir obert fins al mes d’octubre, si la situació sanitària ho permet. Però tant Bosco com Francesc tenen clara l’aposta per la desestacionalització. Per açò no descarten, en un futur, poder mantenir l’hotel de Santandria obert durant tot l’any. “Som en un lloc privilegiat per potenciar Ciutadella, perquè, a més, passa el Camí de Cavalls per la nostra porta. Hem de cuidar el client local i intentar atreure un tipus de turisme que vingui a l’hotel i apreciï l’illa”.

stats