El Bisbat de Menorca retira l'aigua beneïda de les esglésies per evitar contagis de coronavirus

També insta tots els assistents a les misses a fer el signe de la pau amb una inclinació, sense encaixar les mans

El Bisbat de Menorca ha anunciat aquest dijous un seguit de recomanacions per preveure possibles contagis de coronavirus a l’illa. Tot i que no se n'ha diagnosticat cap cas a Menorca, la institució religiosa ha considerat oportú prendre la decisió de retirar l’aigua beneïda de les piques de les esglésies menorquines.

Guia amb tot el que has de saber sobre el Covid-19

De la mateixa manera el Bisbat insta tots els assistents a les misses a fer el signe de la pau amb una inclinació, en lloc d'encaixar les mans. D’altra banda, sol·licita que no besin imatges ni creus, i es recomana rebre la comunió a la mà. A més, el Bisbat de Menorca insisteix en la pregària personal i comunitària perquè es freni l’avenç del contagi i les persones malaltes recuperin la salut.

El comunicat de l’òrgan clerical recorda que no s’ha diagnosticat cap cas del virus a Menorca "gràcies a Déu". El missatge fet públic va dirigit a clergues, religiosos i laics, i conclou: "Ho posam en mans de Maria, en la seva advocació de salut dels malalts, perquè tots els seus fills gaudeixin de salut de cos i d’ànima".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF