Publicitat
Publicitat

Desarticulada la banda llatina Bloods a Catalunya després de detenir-ne 25 membres

La investigació sobre el grup va començar el 2009 arran de la mort d'un dels seus integrants a mans de dos companys seus

Els Mossos d'Esquadra han donat per desarticulada la banda llatina Bloods després de la detenció de 25 dels seus membres el 6 de març al Baix Llobregat, el màxim nombre d'integrants a Sant Boi de Llobregat.

Els agents van iniciar les investigacions el 2009 arran que dos membres dels Bloods en van matar un altre que s'havia intentat desvincular de la banda. Com a revenja, van acabar amb la vida del seu company disparant-li un tret amb una arma modificada, i actualment compleixen condemna a la presó.

Entre els 25 detinguts n'hi ha cinc que són considerats els caps de la banda i que ja han ingressat en un centre penitenciari. A més, hi ha deu membres que no van poder ser arrestats i els estan cercant.

Com altres bandes llatines, els Bloods s'organitzaven mitjançant grups més petits que anomenen 'blocs'.

A Catalunya, els més importants i que comptaven amb més integrants de la banda estaven situats a Sant Boi de Llobregat, tot i que n'existien diverses ramificacions a l'Hospitalet de Llobregat, concretament a Can Serra i la Torrassa.

L'activitat delictiva de la banda es basava en el tràfic de drogues, els robatoris amb violència i intimidació i els robatoris amb força, tot i que també se'ls imputen delictes d'extorsió i de detenció il·legal, segons han informat fonts policials.

Així mateix, alguns dels seus membres han ingressat a la presó com a autors d'homicidis. El grup s'enfrontava violentament amb bandes rivals per tal de garantir els seus territoris.

El 6 de març, sota la tutela del jutjat d'instrucció número 4 de Sant Boi de Llobregat, es van dur a terme 13 escorcolls en diferents municipis del Baix Llobregat, dels quals, deu a Sant Boi de Llobregat, dos a l'Hospitalet de Llobregat i un a Vallirana.

En total, van detenir 25 dels seus membres, mentre que deu més no van poder ser arrestats i es troben en situació de cerca i captura.

Els Mossos d'Esquadra van intervenir quatre armes de foc, un fusell subaquàtic, una gran quantitat d'armes blanques, 3,5 quilos de marihuana, cocaïna i dues plantacions amb 280 plantes de cànnabis.

Visibilitzant l'assetjament sexual