Publicitat
Publicitat

El Banc Sabadell veu molt probable que la banca substitueixi Damm al capdavant de Pescanova

El conseller delegat de l'entitat, Jaume Guardiola, afirma que l'objectiu és "preservar" la companyia

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha afirmat aquest dijous que és molt probable que la banca creditora substitueixi el consorci integrat per Damm i Luxempart al capdavant del conveni de creditors de Pescanova, i ha remarcat que l'objectiu, tant dels bancs com de la cervesera catalana, és "preservar" la companyia gallega.

En la roda de premsa de presentació dels resultats del banc del primer trimestre, Guardiola ha assenyalat que la solució que els bancs s'ubiquin en la posició de Damm té un "alt nivell de probabilitat", tot i que ha subratllat que l'operació encara no està confirmada i no es pot anunciar.

Ha reiterat que totes les negociacions amb Damm s'han fet pensant en el futur de la companyia i "amb molt més nivell de cordialitat del qual s'ha pogut pressuposar", i ha assegurat que Pescanova té capacitat de generar resultats positius amb una bona gestió.

"Tot es fa per preservar la companyia, que és viable, i, tot i que haurà de fer esforços i sacrificis, seguirà donant bones notícies", ha afegit Guardiola, que no ha concretat si l'alternativa liderada per la banca tindrà un soci industrial per fer-se càrrec de la pesquera.

Aquesta proposta, una vegada presentada al jutge encarregat del concurs, haurà de comptar amb el suport del 51% dels creditors abans del dia 30, i Guardiola ha confiat que "hi ha temps", perquè ha assegurat que el procés està avançat.