Publicitat
Publicitat

Els Mossos treuen l'okupa que quedava amagat dins el Banc Expropiat

Després que aquest matí els okupes del Banc Expropiat fessin públic un vídeo amb imatges d'un activista amagat a l'edifici, aquesta tarda la policia l'ha fet fora tot seguit que els serveis mèdics li fessin una exploració

Els Mossos d'Esquadra han tret, cap a les 17.15 h d'avui dimecres, l'últim okupa que havia quedat amagat dins el Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona durant el desallotjament que van dur a terme els Mossos diumenge. Els okupes havien assegurat aquest matí que diumenge, quan van tornar a ocupar el local, van aconseguir burlar els policies. En una bateria de tuits  havien anunciat que un dels activistes, amagat, va esquivar el desallotjament. Després que el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) fes un reconeixement mèdic del jove dins l'edifici, el cos policial hi ha accedit, sota consentiment i coneixement de la propietat, per fer-lo fora. El jove, segons els Mossos, hauria sortit de manera voluntària. Han procedit a identificar-lo i l'han deixat en llibertat. 

Els membres del Banc Expropiat consideraven que, com que ja havien passat 72 hores des que havien entrat al local, no es podia considerar la usurpació com un delicte flagrant i, per tant, caldria una ordre judicial per fer-los fora. Per demostrar-ho han publicat un vídeo on expliquen com s'ho van fer.

Es demostri o no que el que afirmen és cert, els Mossos ja han desallotjat l'últim okupa després de treure les xapes que havien col·locat als accessos de l'edifici per tancar-lo completament. Aquests mecanismes de tancament de l'edifici s'haurien reforçat avui mateix amb les plaques metàl·liques que recobrien el local.

A les 16.00 h d'avui dimecres, des del compte de Twitter del Banc Expropiat el col·lectiu ha denunciat que un grup d'operaris estava intentant " desallotjar il·legalment" l'edifici. Segons afirmaven en un seguit de tuits, un grup d'operaris estava obrint amb radials les xapes que tapiaven les portes de l'edifici, i els voltants del Banc estaven rodejats de "furgones". Per aquest motiu, des del col·lectiu han decidit avançar la concentració de suport al jove que encara era dins, prevista inicialment per a aquest vespre, a les 16.30 h a la plaça de la Revolució i no davant del Banc.

A les 17.00 h, al lloc dels fets s'hi ha desplaçat un equip dels Mossos d'Esquadra, que s'ha situat davant les portes del Banc fins que hi ha entrat. Els Mossos afirmen que la seva actuació és "plenament legal" i que s'ha fet "en terminis legals".

L'entrada a l'edifici s'ha produït després que hi accedissin dos equips del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), acompanyats d'un gos, per trobar el jove i fer-li un primer reconeixement mèdic. Després de l'exploració, a partir de la qual encara no ha transcendit l'estat de salut del jove, el noi hauria sortit voluntàriament.

Molts veïns, un centenar segons el Banc Expropiat, han respost a la crida del col·lectiu via Twitter i s'han concentrat a la plaça de la Revolució per mostrar el seu suport a l'okupa. Per això, els Mossos han decidit tallar el trànsit en el tram del carrer Gran de Gràcia que dóna accés a la plaça, així com els altres tres accessos a l'edifici. Llavors han tornat a col·locar les planxes davant les portes de l'immoble.

Des de col·lectiu ja han mostrat amb  una piulada el seu rebuig de l'acció policial. "La Generalitat i la policia defensen el local d'un especulador a Gràcia a qualsevol preu, sense límits legals, morals ni econòmics", han dit.

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF